nyhed

“Ingen fortalte mig, at kemikalierne var kræftfremkaldende”

nyhed

DanWatch søger webjournalist (løntilskud)

nyhed

IT-arbejdere betaler prisen for Apple Watch

nyhed

DanWatch nomineret til Anders Bordings Journalistpris

38-årige Seong-ok Lee har ligesom mange af sine kollegaer fået kræft efter at have arbejdet på en af Samsungs fabrikker. Samsung har undskyldt over for ofrene, men virksomhedens udspil til kompensation indeholder så strenge krav, at Seong-ok Lee og mange andre må kigge langt efter en erstatning.

Som 18-årig fik Seong-ok Lee et drømmejob. Hun blev ansat på en af fabrikkerne, der fremstiller komponenter til Samsungs tablets.

"Det var forbundet med stor prestige at arbejde for Samsung, og jeg var simpelthen så stolt," fortæller hun. I dag er både Seong-ok Lee og mange af hendes tidligere kolleger ramt af kræft:

"Vi håndterede en lang række kemikalier, som viste sig at være kræftfremkaldende," siger Seong-ok Lee, som arbejdede på Samsungs Giheung-fabrik i Sydkorea fra 1995 til 2002.

Læs: “Ingen fortalte mig, at kemikalierne var kræftfremkaldende”

Vil du lave journalistisk om virksomheders krænkelser af mennesker og miljø på globalt plan til DanWatch’s egne platforme og kunder?

DanWatch søger en journalist (løntilskud), der dels kan formidle større rapporter som fyndige tekster til danwatch.dk, formulere nyhedsbreve med høje klikrater og samle venner på DanWatch’s sociale medier. Din primære opgave er at løfte DanWatch.dk. Du kan selvstændigt skrive og udgive artikler på www.danwatch.dk samt redigere og få den skarpeste dokumentation ud af dine kollegers journalistiske undersøgelser.

Læs: DanWatch søger webjournalist (løntilskud)

Arbejdernes Internationale kampdag fejres i dag over hele verden, men på fabrikken der producerer de nye, eksklusive Apple ure beretter ny rapport om horrible arbejdsforhold.

Det er farligt at være arbejder i Kina. Manglende sikkerhedstræning og udstyr, overfyldte og sygdomsbefængte sovesale, tvungen overarbejde. Dét er ifølge China Labour Watch hverdagen for de arbejdere, der seks dage om ugen arbejder 12-16 timer om dagen for at producere Apples nye luksus-ur. Uret har endnu ikke fået en dansk pris, men på Apples amerikanske hjemmeside rangerer prismæssigt fra 350 $-15.000 $.

Læs: IT-arbejdere betaler prisen for Apple Watch

‘Made in Bangladesh’ er blevet nomineret til Anders Bordings journalistpris for ‘en bemærkelsesværdig journalistisk præstation i et specialmedie’.

Sarah Dieckmann fra DanWatch er sammen med journalisterne Peter Rasmussen, Peter Keiding og fotograf Søren Zeuth nomineret til Anders Bordings journalistpris for temaet 'Made in Bangladesh' i Fagbladet 3F, April 2014. Prisen uddeles hvert år af brancheorganisationen Danske Medier for ‘en bemærkelsesværdig journalistisk præstation i et specialmedie’.

Læs: DanWatch nomineret til Anders Bordings Journalistpris

nyhed

To år efter Rana Plaza mangler erstatninger og rettigheder stadig

Seks millioner dollars. Så mange penge mangler Rana Plaza-fonden stadig for at kunne udbetale erstatninger til ofrene for den katastrofe, der for to år siden dræbte over 1100 arbejdere og sårede mere end 2000 i Bangladesh.

nyhed

Kræftsyge IT arbejdere har udsigt til minimal kompensation

Efter mange års intens tovtrækkeri lovede Samsung Electronics sidste år kompensation til alvorligt syge fabriksarbejdere. Men Samsungs kriterier for kompensation er så snævre, at kun et fåtal vil modtage erstatning fra elektronikgiganten.

nyhed

Ekspert: Større magt til virksomheder truer udviklingslandene

Den største frihandelsaftale nogensinde kan få fatale konsekvenser for udviklingslandene og give virksomheder hidtil uset indflydelse. Dansk ekspert frygter “demokratisk underskud”.

nyhed

Nordiske banker tjener på saudiske våbenkøb

Nordiske investeringsfonde, herunder Skandia, Nordea og Danske Bank, investerer over en milliard svenske kroner (800 millioner DKR, red.) i firmaer, der leverer våben til Saudi-Arabien.

DanWatch søger praktikanter

Brænder du for at undersøge og formidle CSR og vil du grave i virksomheder, der krænker rettigheder?

DanWatch søger to praktikanter med interesse for research og formidling til efteråret 2015.
Læs de to stillingsopslag her.

tema

Tøjets Tragedier

Elendige arbejdsforhold og ødelagte liv

tema

Forretning på forbudt land

Danske virksomheders investeringer i ulovlige bosættelser

Nyheder fra verden

undersøgelse

Den tabte tråd

Krænkelser og magtmisbrug i beklædningsindustrien i Bangladesh

undersøgelse

Forretning på forbudt land VI

49 danske virksomheder aktiviteter på israelsk besat land på trods af, at FN, EU og den danske regering fraråder engagement i bosættelser.

undersøgelse

Turen går til bosættelser

Danske rejseselskaber markedsfører rejser til besatte områder som israelske.

undersøgelse

Danske investeringer i indisk gældsslaveri

Danske pensionskroner investeres i den Schweiziske virksomhed Syngenta

Find os på Facebook

Donér

Donation fra privatpersoner og fonde gør en verden til forskel for os, og dit bidrag er med til at sikre, at vi fortsat kan sætte fokus på menneskerettigheder, miljø, konflikt og korruption i globalt perspektiv.

Du kan blive bidragyder enten via et engangsbeløb, et fast månedligt eller årligt beløb. Vi takker for dit bidrag.