Nyhed

Danwatch søger engageret og erfaren graverjournalist!

18. apr 2017

Danwatch søger en uddannet journalist, der har dokumenteret erfaring med undersøgende journalistik og interesse for menneskerettigheder og miljø, primært i udviklingslande. Der er tale om en 1-årig projektansættelse med mulighed for forlængelse.

Hvem er vi?

Danwatch er et prisvindende uafhængigt medie- og research center, der i offentlighedens interesse laver undersøgende journalistik om stater og virksomheders påvirkning af mennesker og miljø. Vores undersøgelser bliver udgivet på danwatch.dk og gennem vores danske og internationale mediesamarbejdspartnere.

Danwatchs særlige fokus og journalistik har over de sidste 3 år fået en større gennemslagskraft og synlighed. Vi har bl.a. samarbejdet med Politikens gravergruppe, TV2, DR Horisont, P1 Dokumentar og The Guardian om fælles journalistiske undersøgelser og formater.

Hvem søger vi?

Du skal have drive, engagement og disciplin til at researche og projektlede et undersøgende journalistisk projekt i op til fem måneder. Du skal have dokumenteret erfaring med journalistisk research og dokumentation – både ved skrivebordet og under krævende arbejdsforhold i eks. konfliktzoner eller udviklingslande.

Du interesserer dig for menneskerettigheder og virksomheders samfundsansvar. Du har rejst og arbejdet i udviklingslande, og du ved, hvad det kræver at arbejde journalistisk med sårbare kilder og etiske dilemmaer. Danwatch træner også journalister og ngo’er i journalistik i udviklingslande, så det vil være en fordel, men ikke et krav, hvis du har erfaring med foredrag og undervisning.

Vi lægger vægt på, at du har:

  • Dokumenteret erfaring med undersøgende journalistik, helst i udlandet
  • Erfaring med projektledelse, du skal kunne forvalte økonomi, delmål og forskellige interessenter
  • Flair for kommunikation på flere platforme, eks.  rapporter, webnyheder og/eller video
  • Kendskab til CSR i forhold til internationale principper og politiske processer
  • Og måske har du erfaring med foredrag og undervisning?

Som person er du:

  • Detaljeorienteret og velskrivende
  • Troværdig, udadvendt og inspirerende
  • En selvkørende og målrettet medarbejder og engageret kollega!

Vi kan tilbyde et engageret, sjovt og udfordrende redaktionelt miljø, hvor alle samarbejder om at gøre vores journalistik endnu stærkere, så vi fortsat kan sætte dagsorden med vores historier.

Den ugentlige arbejdstid er 37 timer, og stillingen ønskes besat per 1. august 2017. Har du spørgsmål vedr. stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør Jesper Nymark på 3210 5214.

Send din ansøgning til job@danwatch.dk senest 22. maj 2017.

Vi glæder os til at høre fra dig!